1980-luvulla Philip Crosby esitti kirjassaan ”Laatu on ilmaista” idean nollavirheestä ja valtavista laatukustannuksista.
Idea oli hieno ja se ratkaisisi kaikki laatu- ja tuottavuusongelmat, mutta valitettavasti idean ja ratkaisun välillä oli ammottava aukko ja suuri kysymys kuinka?
Idea jäi elämään. Laatuyhteisö keskittyi laadunvarmistusjärjestelmiin ja TQM:ään. Saatiin aikaan ISO 9000 standardisarja, joka on yleinen kaikki toimialat kattava järjestelmä, jonka uskottiin ratkaisevan laatuongelmat. Toisin kävi. ISO toi vain vähän laadunparannusta ja voittoa, mutta sitäkin enemmän hyötyä laadunvarmistukseen. TQM poiki kansalliset laatupalkinnot ja palkintokriteerit, jotka toimivat paremmin.
Maailmassa kuitenkin kaikki toiminta kietoutuvat yhä enenevässä määrin rahaan ja pörssiin. Pörssiosakkeiden kehitys määrittelee hyvinvointimme ja eläkkeemme. Osakearvot ja raha ovat kaiken takana. Onko laadulla osuutta osakearvoihin, rahaan ja ”huomispäivän” hyvinvointiin?
Lue Eero E. Karjalaisen Six Sigma -esitelmä, QualiFinn 21.10.1999 kokonaisuudessaan.
Tilaa uutiskirje
Liity postituslistalle ja saat uusimmat artikkelit suoraan sähköpostiisi.
Tämä lomake on suojattu Google reCAPTCHA:lla. Lue tietosuojaseloste ja käyttöehdot.
Liittymällä postituslistalle hyväksyt Quality Knowhow Karjalainen Oy:n tietosuojaselosteen ja Quality Knowhow Karjalainen Oy voi lähettää sinulle ajankohtaisia artikkeleita, videoita sekä tietoa ja tarjouksia kursseista, kirjoista sekä ohjelmistoista.
Tämä lomake on suojattu Google reCAPTCHA:lla. Lue tietosuojaseloste ja käyttöehdot.