USA:n ja ehkä koko maailman merkittävin vuotuinen laatukonferenssi pidettiin toukokuussa 1999 Kaliforniassa Anaheimissa.

ASQ:n konferenssi on osoittautunut Suomen laadun kehityksen kannalta ”profetionaaliseksi” eli se mikä ASQ:n konferenssissa tänään on suosiossa, on 2 – 3 vuoden päästä Suomessa. Tämän vuoden ehdoton ykkönen on Six Sigma filosofia, tavoitteet ja menetelmät. Six Sigma menetelmä pureutuu suoraan strategian kautta ongelmaratkaisuun tavoitteena parantaa laatua ja tehdä rahaa juuri siinä pisteessä, joka on asiakkaalle kaikkein tärkein. Six Sigma toteuttaa kaksoisstrategiaa – parempaa laatua halvemmalla ja strategisessa asiakastyytyväisyyskohdassa virheet pudotetaan 6-sigma tasolle (3,4 ppm).

Konferenssissa Six Sigma Academy ja koko Six Sigma ajattelun luoja Mikel Harry esitteli laatupäällikön roolin uudessa valossa. Laatupäällikkö yhdessä laatuhevosensa ”quality” kanssa kaitsee villin lännen tapaan laatukarjaansa (virheet) ja lassoaa hiehoja eli tekee rahaa parantamalla projekti projektilta laatua.

Laatupäällikön lassoamisen taidon taso mitataan vöinä ”green belt, black belt”, jotka muodostavat koulutuskokonaisuuden. Black belt (musta vyö) vaatii noin neljän kuukauden opiskelun. Tällä taidolla hieho (laaturaha) saadaan jo pyydystettyä ja laatupäällikkö tekee yritykselle puhdasta rahaa 1 – 5 milj. mk.Laatuajattelussa on siis tapahtumassa suuri käänne – auditoinneista, sertifioinneista, laatujärjestelmistä jne. ollaan palaamassa itse asiaan eli laadun ja rahan tekemiseen. Konferenssissa usein kuultu laatulausahdus olikin

Come Back to the Reality

Tervetuloa takaisin todellisuuteen. Tämä päivä on suoraa laadun parantamista ja rahan ansaitsemista. Ihmisten rahojen (ja eläkkeiden) siirtyessä yhä enemmän pörssiin, on realiteetti raha. Eläkeläisiä ei lämmitä tulevaisuudessa yrityksen saama sertifikaatti, vaan yrityksen pörssi arvo, joka määrittää hänen kuukautisen eläkkeensä suuruuden. Tämä aika on lähempänä kuin uskommekaan, myös Suomessa.

Come Back to the Reality! Quality is Cash!

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa uutiskirje

Liity postituslistalle ja saat uusimmat artikkelit suoraan sähköpostiisi.