Uusi ammattikirja avaa Lean Six Sigman teorian ja taustat suomeksi

Eero E. Karjalainen ja Tanja Karjalainen

Lokakuussa 2020 ilmestyi Eero E. Karjalaisen ja Tanja Karjalaisen kirjoittama uusi suomenkielinen Lean Six Sigma 2.0 ja Laatuteknologia -kirja. Sivuja kirjassa on 406.

Kirja laajentaa ja syventää tietoa Leanista ja Six Sigmasta ja näiden yhteydestä laatuteknologiaan. Kirjassa käydään läpi laatuteknologian kehitys sekä keskeiset teoriat ja konseptit, joita Lean Six Sigmakin hyödyntää, lähtökohdat Lean Six Sigmalle. Usein nämä teoriat ja konseptit saavat liian pienen huomion koulutuksessa. DMAIC-työkalut vaativat aikansa ja hyvä näin. Olemme huomanneet, että laatuteknologia ja sen mahdollisuudet on yrityksissä sangen tuntemattomia. Kirjaa voi käyttää myös johdatuksena laatuteknologiaan ja Lean Six Sigmaan.

Kirjan ”toisessa” osiossa keskitytään Lean Six Sigma -prosessin ymmärtämiseen vaihe vaiheelta – miksi asiat tehdään niin kuin ne tehdään, jotta tavoitteen, systeemin tai prosessin suorituskykyä saadaan parannettua kannattavasti. Tämän seurauksena liiketoiminta ja kilpailukyky paranee. Kirjassa on yhteenveto yli tuhannen Black Belt ja Green Belt -parannusprojektin tuloksista vuosilta 2000-2019.

Kirjoittajat: Karjalainen, Eero E. ja Karjalainen, Tanja
Sivuja: 406
Vuosi: 2020 

kovakantinen


**********
”Olette tehneet tosi hyvän laatukirjan. Minusta te olette aivan saman henkisiä kuin minä, eli pyritte tekemään kaiken niin hyvin kuin on inhimillisesti mahdollista. Olen lukenut teidän kaikki artikkelinne ja kirjanne suurella mielihyvällä. Suurkiitokset hyvästä kirjasta!”

Pekka Puranen
Tekniikan lisensiaatti
(lisensiaattityö laatuasioista)

**********
”ONNISTUNUT! Ensimmäinen kirja, jonka voi antaa henkilölle, jolla on tarpeelliset lähtötiedot ja haluaa oppia koko L6S maailman. Painottaa asioita oikealla tavalla eikä nosta mitään yksittäistä juttua maailman pelastajaksi. Kirjassa on kuvattu hyvin miten edetä projektissa ja roolit + taulukot lopussa. Toimii hienosti käsikirjana ja tukena.”

Juha Sohlberg
Senior Project Manager
L6S Black Belt

**********

LEAN SIX SIGMA 2.0 JA LAATUTEKNOLOGIA on ilmastoneutraali painotuote, jonka hiilidioksidipäästöt (7,229 tn CO2) on kompensoitu ProAldus Oy:n ja ClimatePartnerin kautta. Katso tarkemmin kirjan takakannen QR-koodista.

Ilmastoneutraalit tuotteet ovat tätä päivää: vaihtoehto kaikille, jotka haluavat antaa pienen panoksensa ilmastonsuojeluun kuten me Quality Knowhow Karjalainen Oy:ssä. Olipa kyse sitten ilmastoneutraalin painotuotteen lukemisesta, matkustamisesta ilmastoneutraaleilla autoilla tai lentokoneilla, ilmastoneutraaleista elintarvikkeista tai vaikkapa pizzan toimittamisesta kotiin.

Yli 2500 yritystä voi kertoa ilmastotoimenpiteiden menestystarinaa: kuinka ne laskevat hiilijalanjälkensä ja työskentelevät sen pienentämiseksi; kuinka ne vähentävät CO2 hiilidioksidipäästöjään; kuinka ne osallistuvat hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen kompensoimalla väistämättömät päästöt. Lopputulos on ilmastoneutraali tuote, joka kokonaisuutena edustaa ilmastonsuojelua. Selkeästi merkitty ja jäljitettävä.

Kirjavinkit suoraan sähköpostiisi

Liity postituslistalle ja saat uusimmat kuulumiset sekä kirjavinkit suoraan sähköpostiisi.